Recept: Valentinovi sacher srčki

Sestavine za biskvit:

-    4 jajca

-    250 g moke

-    200 g sladkorja

-    1 pecilni prašek

-    1 vanilij sladkor

-    1 dcl vode

-    1 dcl olja

-    2 žlici ruma

-    4 žlice kakava


Sestavine za masleno kremo:

-    - 250 g masla

-    - 100 g stopljene čokolade


-    Marelična marmelada



Najprej ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilij sladkor ter penasto vmešamo. Nato postopno dodajamo vodo, olje, rum in kakav. Ko je mešanica homogena, presejemo še moko in vmešamo. Na koncu stepemo beljake in jih ročno vmešamo v maso. Maso vlijemo v namaščen in pomokan pekač ter pečemo 25-30 minut pri 180°C. S konico noža lahko vedno na sredini biskvita preverimo, ali je pečen.


Iz papirja izrežemo šablono v obliki srčka in s pomočjo le-te izrežemo srčke iz biskvita.















Naknadno srčke še prepolovimo in jih namočimo z marelično marmelado, ki smo jo razredčili z vodo. Nato srčke premažemo še z marelično marmelado in jih združimo.














Zmiksamo maslo in stopljeno čokolado, da dobimo masleno kremo. Z masleno kremo premažemo srčke in jih za 30 minut postavimo v zamrzovalnik. Nato jih ponovno premažemo z masleno kremo. Ko so srčki ohlajeni, je to mnogo lažje, zato smo lahko pri drugem obmazovanju bolj natančni.













Srčke postavimo v hladilnik in pripravimo čokoladni preliv (stopimo maslo in čokolado). Srčke postavimo na rešetko, pod katero položimo pladenj, da odvečnega čokoladnega preliva ne zavržemo in prelijemo. Po želji srčke okrasimo.













Namig: preostali biskvit lahko z rokami zdrobimo, dodamo nekaj ruma, masla in po želji kisle smetane ali marelične marmelade in oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki. 














zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>