Recept: mini Pavlova


Sestavine:

- 125 g sladkorja v prahu

- 5 srednje velikih jajc (potrebujemo le beljake)

- 1 čajna žlička koruznega škroba

- ¼ stroka vanilije

- 1 čajna žlička limoninega soka

- sadje za okrasitev


Omaka:

- 150 g jagod

-100 g borovnic

- 50 g sladkorja


Beljake ločimo od rumenjakov. Vanilijev strok prerežemo po sredini (če ga nimamo, ga lahko izpustimo ali nadomestimo z vanilijevim koncentratom), ter s konico noža odstranimo semena in dodamo beljakom. Beljake najprej stepamo do mehkih vrhov, nato postopoma dodamo sladkor v prahu in koruzni škrob. Za boljšo obstojnost meringe lahko dodamo stisnjeno limono.

Stepamo približno 6-7 minut oz. dokler meringa ni svetleča na pogled in drži svojo obliko. Nadevamo v dresirno vrečko in na peki papir nabrizgamo nekoliko višje okrogle »jamice«. Pazimo, da jamice nabrizgamo dovolj narazen, saj meringa v pečici nekoliko naraste. Če dresirne vrečke nimamo, lahko meringo enostavno nadevamo z žlico.

Pečemo na 140°C eno uro oz. dokler ne začnejo dobivati barvo. Po koncu pečenja jih pustimo v ugasnjeni pečici, da se ohladijo.

Med pečenjem pripravimo sadno omako, ki jo bomo nadevali v Pavlove. 150 g jagod, 100 g borovnic in 50 g sladkorja segrejemo v kozici in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po želji omako precedimo.

Nato stepemo smetano in jo po dnu nadevamo v Pavlove. Nato dodamo omako in ponovno nadevamo s stepeno smetano. Okrasimo s sveže narezanim sadjem in posujemo s sladkorjem v prahu.


Dober tek!



zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>