Recept: linški piškoti

 

Sestavine za testo:

-    100 g sladkorja v prahu

-    200 g masla

-    300 g moke

-    1 jajce

-    ½ vrečke pecilnega praška

-    ½ vrečke vanilijevega sladkorja

-    Ščep soli

-    Limonina lupinica ene limone


Moko, sladkor v prahu, vanilijev sladkor, pecilni prašek in limonino lupinico zmešamo. Nato dodamo maslo in ga z rokami razdrobimo. Na koncu vmešamo jajce in testo na hitro zgnetemo.


Testo postavimo v hladilnik za 30-60 minut.


Razvaljamo ga med dvema listoma peki papirja in za nekaj minut ponovno postavimo v hladilnik. Iz nekoliko ohlajenega testa bomo lažje izrezali piškotke in jih prenesli na pekač. Pečemo 10-15 minut na 180°C oz. do zlato rjave barve.


Zgornje polovice piškotkov lahko dekoriramo s stopljeno čokolado in posujemo z lešniki, kokosom, sladkorjem v prahu. Naši so polnjeni z marelično in brusnično marmelado ter Nutello in kokosovo Linolado.


Dober tek!

zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>