Recept: limonin "sufle"


Rahel limonin »soufle« (soufle je namenoma v narekovajih, da se ne bi kakšen kulinarični entuziast spotaknil ob podrobnost, da mora biti sufle znotraj tekoč. Tale sicer ni, je pa neverjetno puhast in rahel).


Sestavine


-    2 rumenjaka
-    4 beljaki
-    sok cele limone
-    limonina lupinica cele limone
-    100 g sladkorja
-    50 g masla
-    2 žlici moke
-    1 čajna žlička škroba
-    1 dcl mleka

Najprej namastimo ognjevarne posodice in jih posujemo s sladkorjem. Dokler jih ne potrebujemo, jih postavimo v hladilnik.


Limonin sok in limonino lupinico zmešamo s sladkorjem in kuhamo na nizkem ognju nekaj minut. Nato dodamo mleko in rumenjake, ter postopoma vmešamo moko in škrob. Dobro premešamo, da v zmesi ni grudic. Na koncu dodamo še na kocke narezano maslo in kuhamo do zgostitve. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi.


Beljake stepemo v čvrst sneg in jih postopoma vmešamo v maso. Pazimo, da med mešanjem ne iztisnemo preveč zraka. Posodice vzamemo iz hladilnika in jih napolnimo z maso ¾ oziroma 1 cm od zgornjega roba. Posodice postavimo v globlji pekač in prilijemo vročo vodo.


Pečemo pri 180°C približno 20 minut. Postrežemo takoj, saj »sufle« hitro upade. Po želji lahko kot prilogo postrežemo domačo sadno omako ali marmelado.


Dober tek!



zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>