Recept: jabolčna pita

Jabolčna pita po receptu naših babic, hitra in enostavna za pripravo.


Sestavine:


-    8 žlic moke

-    4 žlice sladkorja

-    2 jajci

-    2 rumenjaka

-    ½ masla (125 g)

-    2 vanilijeva sladkorja

-    1 pecilni prašek

-    ščep soli

-    žlica olja

-    4 velika jabolka

-    sladkor in cimet (za jabolka) po okusu


Moko, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek, sol in maslo zmešamo ročno ali s pomočjo kuhinjskega robotka. Postopoma dodajamo jajca in na koncu žlico olja. Na pomokani površini na hitro pregnetemo testo, ga zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik.


Medtem ko testo počiva, pripravimo jabolka. Ta olupimo in naribamo, dodamo sladkor in cimet po okusu. Če so jabolka zelo sočna, jih pred nadevanjem na testo ožamemo.


Testo je izredno krhko, zato ga v manjših kosih dodajamo v okrogel pekač za pite. Nekaj ga prihranimo za dekoracijo. Po površini testa enakomerno porazdelimo ožeta jabolka in na koncu pito okrasimo s preostalim testom. Tradicionalno ustvarimo vzorec, ki se križa.


Pito pečemo na 180°C 35-40 minut oz. do zlato rjave barve.


Dober tek!

zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>