Recept: breskova pita z limoninim sorbetom


Limonin sorbet:

- 40 g sladkorja

- 40 g vode

- 50 g limoninega soka

- lupinica ene limone


V kozici zmešamo sladkor, vodo, limonin sok in limonino lupinico. Mešamo približno 3-5 minut na zmernem ognju, da se sladkor raztopi. Prelijemo v plastično posodico in ohlajeno postavimo v zamrzovalnik. Na približno eno uro mešanico dobro premešamo, da razbijemo ledene kristalčke in dobimo gladek sorbet. Najbolje je, da ga pripravimo en dan vnaprej.


Iz zgoraj navedenih sestavin dobimo približno 5 žlic sorbeta.


Breskova pita:

- 5-6 (ne preveč zrelih) breskev

- 40 g sladkorja

- lupinica ene limone

- 3-4 žlice masla


Krhko testo pripravimo po receptu za jabolčno pito in ga postavimo v hladilnik.


Breskve olupimo in jih narežemo na krhlje. Za kuhanje izberemo ognjevarno ponev, ki jo bomo lahko kasneje postavili tudi v pečico. V ponev stresemo sladkor in ga počasi raztopimo. Nato dodamo na koščke narezano maslo in dobro premešamo. Naribamo limonino lupinico in dodamo na krhlje narezane breskve.


Krhko testo razvaljamo na debelino približno 1 cm. S pomočjo valjarja ga prenesemo na ponev in z njim prekrijemo breskve. Robove previdno potlačimo navzdol.


Pito v ponvi pečemo približno 30-40 min pri 180°C oz. do zlato rjave barve testa. Pito nekoliko ohladimo in čez njo postavimo desko. Z nekaj spretnosti previdno obrnemo in privzdignemo ponev.


Postrežemo z limoninim sorbetom. Tisti najbolj drzni lahko v limonin sorbet dodate merico (ali dve) gina.






zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>