Recept: bounty rezine

Biskvit:

-    200 g moke

-    200 g sladkorja v prahu

-    4 jajca

-    1 dcl ruma

-    1 dcl vode

-    1 dcl olja

-    1 pecilni prašek

-    1 vanilin sladkor

-    4 žlice kakava


-    1 dcl mleka (prelijemo po pečenem biskvitu)


Nadev:

-    550 g kisle smetane

-    200 g sladkorja v prahu

-    200 g kokosove moke


Jajca, sladkor v prahu, rum, vodo, olje in vanilin sladkor zmešamo. V ločeni posodi zmešamo ostale suhe sestavine: moko, kakav in pecilni prašek ter postopoma med mešanjem dodajamo mokri masi. Zmes vlijemo v vnaprej namaščen in pomokan pekač ter pečemo 20-25 minut na 180 stopinj C.


1 dcl mleka prelijemo po pečenem, še vročem biskvitu. Kislo smetano, sladkor v prahu in kokosovo moko ročno vmešamo in enakomerno porazdelimo po toplem biskvitu. Preden prelijemo s čokoladnim prelivom, pekač čez noč postavimo v hladilnik, da se nadev nekoliko strdi.


Naslednji dan stopimo čokolado in maslo ter prelijemo. Če želimo, da je preliv tanjši in bolj tekoč, dodamo več masla. Za 10 minut postavimo nazaj v hladilnik in razrežemo na rezine. Po želji okrasimo s kokosom in stopljeno čokolado.


Dober tek!




zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>