Modri nasveti


Bi radi sami prenovili kuhinjo, pa nimate ideje kako? Ste naveličani dela za kuhinjsko mizo in bi si radi uredili delovni kotiček? Z modrimi nasveti pomagamo razrešiti omenjene in podobne dileme. Preberite, kakšne so prednosti določenih materialov in kako lahko z enostavnimi in domiselnimi idejami sami vnesete svežino v vaš dom. Spremljajte modre nasvete!


Pisalne mize z osebno noto

Pisalne mize z osebno noto

Namesto klasične pisalne mize si omislimo delovni kotiček, ki bo odgovarjal našim potrebam in osebnemu stilu.

Če so pred leti pisalne mize pomenile zgolj delovno površino za pisanje, danes temu ni tako. Tako kot drugi kosi pohištva, tudi mize postajajo vse bolj raznolike, zanimive, edinstvene. Že po sami izdelavi so bistveno bolj kompleksne, saj vključujejo večje število predalnikov, polic, nosilcev in drugih elementov. Pozabimo torej na klasično pisalno mizo in si omislimo raje takšno, ki bo v skladu z našimi potrebami in osebnim stilom.

Za začetek razmislimo, koliko imamo sploh prostora in za kakšne namene bomo mizo uporabljali. Če jo uporabljamo za študij, bomo verjetno izbrali večjo pisalno mizo z dodatnimi policami in predali, kamor bomo lahko odlagali stvari. Pisalna miza je lahko namenjena delu z računalnikom; v tem primeru bomo potrebovali še dodatne elemente, npr. izvlečni predal za tipkovnico, stojalo za računalnik in/ali ekran. Če jo uporabljamo za kakšno kreativno delo, npr. risanje, bomo izbrali večjo mizno ploščo. Mize so lahko tudi različnih oblik, npr. klasična pravokotna oblika, kotna miza (L-oblika), če damo mizo izdelati po naročilu, so možnosti praktično neomejene.

Nato je na vrsti dizajn. Še posebej pomemben je takrat, ko pisalna miza stoji v odprtem prostoru, kot je dnevna soba ali predsoba. Tako jo lahko uporabimo tudi kot okrasni element, na katerega položimo vazo z rožami ali priljubljeno fotografijo. S kovinskim ogrodjem in nogami bomo sobi dali industrijski pridih; če želimo starinski izgled, bomo izbrali leseno masivno mizo s predalom; igrivost bomo dosegli z izborom barvite mizne plošče. Sicer se za pisalne mize priporoča uporaba nesvetlečih površin in svetlejših odtenkov, ki manj bodejo v oči.

Mizo, ki bo kar najbolj odgovarjala našim potrebam in željam, pa si lahko enostavno izdelamo tudi sami. Mizno ploščo nam po meri odrežejo in zarobijo v mizarski delavnici, na njo pa pritrdimo mizne noge ali pa jo z nosilci pritrdimo v steno. Če smo malo bolj vešči, lahko na ta način izdelamo tudi kompleksnejšo mizo s predalnikom ali regal.

Za vas smo izbrskali nekaj zanimivih idej za ureditev pisalnega kotička:

  • Izbor masivne mize bo stanovanju pričaral starinski pridih
  • Preprosta rešitev za ožje prostore
  • Bela barva pohištva se prilega barvitim stenam
  • Funkcionalni minimalizem

Ostali modri nasveti
Vsi nasveti

Naši dobavitelji

zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>