Modri nasveti


Bi radi sami prenovili kuhinjo, pa nimate ideje kako? Ste naveličani dela za kuhinjsko mizo in bi si radi uredili delovni kotiček? Z modrimi nasveti pomagamo razrešiti omenjene in podobne dileme. Preberite, kakšne so prednosti določenih materialov in kako lahko z enostavnimi in domiselnimi idejami sami vnesete svežino v vaš dom. Spremljajte modre nasvete!


Izkoristimo prostor pod kuhinjskim koritom

Izkoristimo prostor pod kuhinjskim koritom

Z doma izdelanimi izvlečnimi predali lahko na enostaven način pridobite dodatni prostor za shranjevanje čistil in drugih gospodinjskih pripomočkov.

Prostor pod pomivalnim koritom v večini kuhinj običajno ostane neizkoriščen. Zaradi vodovodne napeljave in temačnosti vanj največkrat postavimo kar koš za smeti. Zakaj ne bi prostora bolje izkoristili?  Z doma izdelanimi izvlečnimi predali lahko na enostaven in poceni način pridobite dodatni prostor za shranjevanje čistil, vrečk, krpic in ostalih gospodinjskih pripomočkov. Potrebujete zgolj dober načrt, nekaj kosov lesa, vodila predalov in kanček ročnih spretnosti.

Kaj potrebujete?

  • Obdelane lesene plošče, narezane na mere (npr. vezane plošče)
  • Kotalna vodila predalov
  • Lepilo za les
  • Vrtalnik-vijačnik
  • Mizarska spona
  • Meter, kotno ravnilo, svinčnik

 

 

 

 

 

Kako se lotiti izdelave?

1. Izmerite odprtino omarice in določite velikost osnove za spodnje izvlečne predale. Pri načrtovanju upoštevajte vodovodno napeljavo.

2. Na osnovi označite pozicijo sredinske in stranskih pregrad, na katere boste kasneje namestili vodila predalov. Sredinska pregrada naj bo natančno na sredini osnove, saj boste le tako lahko izdelali dva predala v popolnoma enaki velikosti.  

 

 

3. Pregrade spojite na osnovo, izvrtajte luknje ter jih prilepite in privijte v osnovo. Pomagajte si z mizarsko spono in vrtalnikom.

 

4. Pripravite dva predala enake velikosti, ki ju boste namestili na osnovo. Pri načrtovanju predalov upoštevajte, da boste potrebovali še nekaj dodatnega prostora za namestitev vodil.

 


5. Pritrdite vodila predalov na pregrade pri osnovi ter na stranice predalov. Za natančno namestitev si pomagajte z distančno letvijo. Prepričajte se, da se predali odpirajo tekoče.

 

6. Na dno omarice najprej namestite pripravljeno osnovo, v katero namestite pripravljena predala.

7. Zgornja predala sestavite po enakem sistemu; če vam je v napoto vodovodna napeljava, lahko izdelate asimetrično obliko predala (večja višina ob stranici omare, manjša višina na notranji strani).  

8. Namestite nosilce za zgornja predala na stranico kuhinjske omare. Do enakomerne višine si pomagajte z začasnimi distančniki. Nosilce čvrsto prilepite in privijačite.  Za večjo oprijemljivost popeskajte stranico omare.


9. Namestite zgornja predala na vodila. Za lažje čiščenje premažite predale s poliuretanskim premazom.

 

 


 

Vir: goodshomedesign.com

Ostali modri nasveti
Vsi nasveti

Naši dobavitelji

zapri Na spletnih straneh Slovenijales-trgovina.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.


Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. Več o piškotkih >>